Navigácia

  • Veľkonočné tvorivé dielne v Domčeku CVČ

    Veľkonočné tvorivé dielne v Domčeku CVČ

    V pestrej ponuke Domčeka – Centra voľného času Krupina sa nachádza aj možnosť stráviť chvíle naplnené kreatívnou tvorbou v inom, ako školskom   prostredí. Bola by škoda nevyužiť blízkosť takéhoto suseda. Nie každá škola má toto šťastie. Už dlhodobo sa žiaci prvého stupňa ZŠ E. M. Šoltésovej zúčastňujú tvorivých dielní. O to radšej, keď sa téma dielní viaže ku konkrétnemu sviatku.

    Ani tento školský rok nebol v predveľkonočnom období výnimkou. Skrášlenie domova vlastnoručne vyrobenými dekoráciami dokáže navodiť pocity spokojnosti a sebarealizácie.  Veď sa len pozorne pozrite do tváričiek malých umelcov.

    Veľmi pekne ďakujeme Domčeku CVČ za takúto príležitosť a už teraz sa tešíme na ďalšiu tvorivú spoluprácu.

  • Noc s Andersenom

    Noc s Andersenom

    „ Andersenova noc, má čarovnú moc.“

    Počas 10. ročníka Noci s Andersenom sme sa o tejto kúzelnej vete sami presvedčili. Spoločne sme vstúpili do čarovnej rozprávky, kde nás privítali dvorné dámy s pomocníkmi, škriatkami, pod vedením pána kráľa, ktorý všetkých pasoval do rozprávky. Prišiel medzi nás aj pán Hans Christián Andersen, ktorého privítala medzi nami Pani Noc. Následne na to, sme sa presunuli na rozprávku O sedliačke darebáčke, ktorá sa deťom nesmierne páčila. Po perfektnej rozprávke nasledovalo nočné dobrodružstvo, počas ktorého klubáci navštívili pivnice pod múzeom, kde stretli Gerdu, ktorá hľadala Kaya. Následne na to ich kroky zaviedli do Mestskej knižnice, kde im niekoľko rozprávok od Andersena  prečítal pán riaditeľ Maroš Skopal. Na mestskom úrade ich privítala Snehová Kráľovná, ktorá nás očarila svojou krásou a zabavila svojimi logicko-nelogickými hádankami. Po vyriešení slovných záhad naše kroky putovali do sobášnej miestnosti, kde nás očakával primátor Ing. Radoslav Vazan. Na poslednej časti  cesty odvahy sme sa premiestnili k CVČ, kde nás čakala ježibaba a začarovaná princezná.  Po príchode do  školy sme sa posilnili a brušká naplnili,  a potom prišiel na rad peckový pán kúzelník Peter Šesták. A po jeho umeleckom výkone sme si mysleli, že nič už lepšie nemôže byť a to sme sa mýlili. Ako polnočné prekvapenie spojené  s výročím 10. ročníka Noci s Andersenom na našej škole, pre našich klubákov upiekla sladučkú, perfektnú tortu Janka Uhríková. Po tomto sladkom zážitku prišla na rad pyžamová párty a nočná prespávačka. Opäť sme zažili noc plnú zážitkov, nadšenia aj napätia.

  • Strom želaní a prianí

    Strom želaní a prianí

    Klubáci v poobedných hodinách, v záhrade pri prístavbe školy, sadili Strom želaní a prianí. Tento  strom je odlišný od ostatných stromov , ktoré sadíme v spojení s Nocou Andersena. Prvýkrát sme zasadili ovocný strom. Okrem výživového hnojiva sme ku koreňom nasypali v obálkach naše tajné želania a túžby, ktoré vieme, že sa nám splnia. V podvečerných hodinách začína 10. ročník Noci s Andersenom,  na ktorú sa nesmierne všetci tešíme.

  • Biblická olympiáda – dekanátne kolo

    Vo štvrtok 21. marca sa v Krupine konalo dekanátne (okresné) kolo Biblickej olympiády. Súťažili trojčlenné družstvá. Naše družstvo v zložení Emília Mária Ľuptáková (5.B), Blahoslav Botló (7.A) a Dobromil Botló (9.A) získalo 54 bodov, zvíťazilo a postúpilo do diecézneho (krajského) kola.
    Za úspešnú reprezentáciu školy im ďakujeme a do ďalšie kola držíme palce.
    Žiakov na súťaž pripravoval Mgr. Patrik Botló.

  • Chemická olympiáda – okresné kolo

    Chemická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 14. 03. 2024 sa na našej škole konalo okresné kolo chemickej olympiády kategórie D, pre dva najvyššie ročníky základných škôl. Tento rok sa zapojila jediná žiačka v okrese, ktorá nás reprezentovala. Žiačka sa na okresné kolo systematicky pripravovala a preto sa jej podarilo byť úspešnou riešiteľkou a postúpiť na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 18. apríla 2024 v Banskej Bystrici.

    Toto kolo preverilo žiačke vedomosti a zručnosti v dvoch častiach – teoretickej a praktickej. Tento ročník je zameraný na chémiu vápnika a horčíka. V teoretickej časti ju čakali pomerne náročné schémy, z ktorých mala vytvárať rovnice, taktiež počítala chemické príklady. V praktickej časti žiačka pripravovala produkt zahrievaním, zopakovala si filtráciu a zrealizovala aj skúmavkové pokusy.

    Našu školu reprezentovala žiačka 9.B triedy Alica Oravcová, ktorej sa v súčte bodov podarilo získať až 90 %. Žiačke srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa úspechov na krajskom kole.

    Žiačku na súťaž pripravovala Mgr. Miroslava Slaná.

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva

    21. marec je Svetový deň Downovho syndrómu, ktorý sme si vo štvrtok pripomenuli aj my, na našej škole. Prečo pripadá práve na 21.3.? Pretože u ľudí trpiacich Downovým syndrómom dochádza k ztrojeniu 21. páru chromozómov. Druhá symbolika je ukrytá v ponožkách, ktoré svojim tvarom najviac pripomínajú tvar chromozómov a ešte do tretice, rozdielne ponožky zase pripomínajú odlišnosť ľudí trpiacich Downovým syndrómom. Každoročne v tento deň, už 12 rokov, si ľudia obujú rôzne ponožky, ktoré symbolizujú práve inakosť týchto chromozómov. Kvôli charakteristickým znakom, sú si ľudia s Downovým syndrómom poväčšine podobní, no každý z nich je jedinečný.

    Chceme sa veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do výzvy a vyjadrili aspoň takýmto malým gestom spolupatričnosť s ľuďmi trpiacimi Downovým syndrómom.

  • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠŤASTIA V 1.B

    MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠŤASTIA V 1.B

    Dňa 20. marca si pripomíname okrem prvého jarného dňa aj Medzinárodný deň šťastia.

    Medzinárodný deň šťastia bol vyhlásený Organizáciou spojených národov 12. júla 2012. Tento deň sa však oslavuje 20. marca. Hlavným cieľom tohto dňa je pripomenúť si, že šťastie je jedným z hlavných cieľov každého z nás.

    A ako by sme mali takýto deň oslavovať? Vychutnať si výbornú večeru, zapnúť si dobrú hudbu alebo si aspoň prechádzkou na čerstvom vzduchu prevetrať hlavu. Tiež by sme mali zavolať kamarátovi či kamarátke, spraviť radosť telefonátom starej mame. Potešíš tým nielen iných, ale aj seba. A hlavne, nezabudni sa usmievať! J

    Aj my v 1.B sme venovali kúsky šťastia v rôznych podobách – či už objatím, milým úsmevom, pekným slovom alebo splneným prianím napísaným na kúsok papiera. Deti mali možnosť prežiť deň šťastia s úsmevom na tvári po celý deň.

    „Veď naše šťastie spočíva i v šťastí iných.“

  • Petra Nagyová Džerengová

    Petra Nagyová Džerengová

    Stonožkári v poobedných hodinách privítali medzi sebou vzácnu návštevu. Bola to skutočná pani spisovateľka, Petra Nagyová Džerengová. Rozprávala nám o tom, čo ju podnietilo k písaniu  detských kníh a aj nám zo svojej tvorby prečítala.  Očarilo nás jej príjemné vystupovanie ale aj samotný hlas, do ktorého sme sa započúvali a vďaka nemu sme prežívali príbeh spolu s autorkou. Naša škola okrem jej návštevy dostala darček v podobe podpísanej knihy, ktorá sa nachádza v školskej knižnici. Po velikánskom potlesku, ktorým sme ocenili našu pani spisovateľku, sme sa na záver po oddeleniach odprezentovali vyrobenými leporelami, ktoré pravidelne vyrábame v spojitosti s Nocou Andersena.

  • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

    Dňa 15. marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín – prednes poézie a prózy. Vyhlasovateľom celoštátnej postupovej súťaže je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Našu školu reprezentovali 6 žiaci v 3 kategóriách, ocenení boli títo žiaci:

    I. kategória (1. – 4. ročník)
    Tatiana Bornayová (3.A) – poézia, 2. miesto
    Tamara Ďuricová (4.B) – próza, 1. miesto

    II. kategória (5. – 6. ročník)
    Kristián Uličný (5.B) – poézia, 1. miesto
    Nikolas Holý (6.B) – próza, 3. miesto

    III.  kategória (7. – 9. ročník)
    Adam Tomáš Šimo (7.B) – próza, 1. miesto

    Žiakov odborne viedli: Mgr. Gabriela Križanová, Mgr. Jana Dendišová, Mgr. Alena Matejkinová a Mgr. Lenka Piatrov Horáková.Všetci nás budú reprezentovať v regionálnom kole, ktoré sa uskutoční vo Zvolene dňa 26. marca 2024.

    BLAHOŽELÁME!

    P.S. Súťaž Hviezdoslavov Kubín pozná vari každý. Príprava na najstaršiu a najprestížnejšiu súťaž v oblasti umeleckého prednesu je niekedy naozaj náročná. Hlavne, ak máme nájsť niečo vhodné, niečo nové, niečo zaujímavé, čo tu ešte nebolo… Keď sa všetko vydarí, potom je takýto úspech pre žiaka aj jeho učiteľa najvyšším ocenením.
    Mgr. Renáta Lichá Sviteková

  • Vesna, vitaj medzi nami

    A už je to tu!!!

    Klubáci so slovami Morena , Morena, kde si prebývala,… privítali príchod jari. Tak ako sa patrí, Morenu v potoku upálili a s ňou aj všetky choroby a zlo. Túto správu išli zvestovať pánovi primátorovi Ing. Radoslavovi Vazanovi, ktorému odovzdali jarnú kyticu zdobenú farebnými stuhami, ako symbol príchodu jari. Vesna prišla medzi nás a veríme, že s ňou aj krásne jarné počasie.

  • Návšteva Mestskej knižnice v Krupine

    Návšteva Mestskej knižnice v Krupine

    Deti zo Školského klubu Stonožka, pri príležitosti mesiaca –  Marec mesiaca knihy, navštívili Mestskú  knižnicu v Krupine, kde ich čakali knižné prekvapenia. Pani knihovníčka Dušanka pre nich pripravila knižný kvíz, rozprávkovú pantomímu a rozprávkové kartičky. Čas v knižnici išiel nesmierne rýchlo, všetci sme sa tešili z toho, že knižné úlohy sme zvládli na jednotku. Už teraz sme plní očakávaní, lebo budúci týždeň medzi nás do školy zavíta teta knihovníčka Dušanka so skutočnou pani  spisovateľkou Petrou Nagyovou  – Džerengovou.

  • Geografická olympiáda – okresné kolo

    Geografická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 12. 03. 2024 sa v školskej jedálni uskutočnilo okresného kolo geografickej olympiády, ktorej sa zúčastnilo 34 žiakov zo 7. základných škôl, pričom súťažili v 3. kategóriách.  5. ročník v kategórii G, 6. a 7. ročník v kategórii F a 9. ročník v kategórii E, pričom olympiáda pozostáva z 2 častí, teoretickej a praktickej a úspešnými riešiteľmi boli žiaci, ktorí získali minimálne 65 zo 100 bodov.
    Naším žiakom sa posledné roky na okresnom kolo veľmi darí a podobne tomu bolo aj teraz, keď v kategórii G bola úspešná Kristína Rošková, ktorá skončila na 2. mieste, v kategórii F bola úspešná Edita Petrášová, ktorá skončila na 3. mieste a hlavne Amália Capuliaková, ktorá sa stala víťazkou kategórie. A nakoniec v kategórii E skončil na veľmi peknom 2. mieste Dobromil Botló a na 3. mieste Vanesa Kocková.
    Keďže kategória G končí v okresnom kole, do krajského kola postúpili Amália Capuliaková, Edita Petrášová, Vanesa Kocková a Dobromil Botló, ktorým prajeme 17. apríla veľa úspechov a úspešnú reprezentácie školy.

    Žiakov na súťaž pripravovali Mgr. Lucia Ančinová a Mgr. Martin Selecký.

  • Olympijský odznak všestrannosti

    Aj tento školský rok sa naši žiaci druhého stupňa zúčastnili celoslovenskej súťaže s názvom Olympijský odznak všestrannosti. Súťaž pozostávala zo šiestich disciplín: člnkový beh, výdrž v zhybe, vytrvalostný člnkový beh, ľah – sed (30 s), skok do diaľky znožmo z miesta a hod medicinbalom vpred, ktoré žiaci vykonávali počas hodín telesnej a športovej výchovy pod vedením pánov učiteľov Mgr. Martina Seleckého a Mgr. Jána Rericha.

    Každý žiak, ktorý absolvoval všetky súťažné disciplíny, získal Certifikát olympijského odznaku všestrannosti, kde bol uvedený počet bodov zo všetkých disciplín a celkové umiestnenie v rámci celého Slovenska (vyjadrené percentuálne).

    Najúspešnejší žiaci získali aj odznaky všestrannosti a to podľa úspešnosti:
    V 6. ročníku získali:
    Bronzové odznaky: Timotej Gdovin, Milan Kohút, Matúš Lenhart, Patrícia Nelibová a Eliška Škrabanová
    Strieborné odznaky: Matej Bukov, Liliana Chovanová a Viktória Greňová
    Zlaté odznaky: Amália Capuliaková, Lilien Ľalíková, Nela Matušovová, Dorota Nagyová a Viktória Sedmáková
    V 7. ročníku získali:
    Bronzové odznaky: Tomáš Bartoš, Tadeáš Čarnoky, Rea Fekiačová, Matias Krajčík, Samuel Jombík, Marek Mikloš, Laura Peťková, Klára Šalagová a Adam Tomáš Šimo.
    Strieborné odznaky: Timea Antalová, Šimon Bučko, Kristína Dobšovičová, Richard Ďuriš, Matej Fratrič, Richard Jaďuď, Marcela Knappová a Sára Priškinová
    V 8. ročníku získali:
    Bronzové odznaky: David Bohuš, Lilien Brindzová, Emily Drozdíková, Marek Filčík, Ema Hakelová, Alexandra Kohútová, Nina Kováčiková a Hugo Riško
    Strieborné odznaky: Ivana Gregáňová, Hana Hybská a Lea Polláková
    Zlaté odznaky: Timea Geborová a Žofia Sámelová
    V 9. ročníku získali:
    Bronzové odznaky: Martin Dlhoš, Emma Fraňová, Silvia Kocková, Hana Koóšová, Ivana Krajčová, Lenka Kráľová, Barbora Pálková, Oleg Parilla, Simon Peťko, Dárius Popálený aFilip Sámel
    Strieborné odznaky: Michaela Dadová, Stanislav Galbo, Vanesa Kocková, Norbert Rétsán a Terézia Szabová
    Zlaté odznaky: Lukáš Bohuš, Dominik Weiss a Lucia Žiaková.

    Mgr. Ján Rerich

  • Dobrovoľníctvo v Afrike

    Dobrovoľníctvo v Afrike

    Anička Žilková je bývalá žiačka našej školy, ktorá má za sebou obdivuhodnú skúsenosť – dobrovoľníctvo v Ugande.Tak sme dostali taký malý odvážny nápad a opýtali sa jej, či by nebola ochotná prísť k nám do školy a priblížiť našim žiakom Ugandu – krajinu plnú rozdielov, krajinu bez pitnej vody, krajinu obrovskej chudoby.Vyučovala v školách, pracovala v komunite so sirotami, vypĺňala deťom voľný čas prostredníctvom tvorivých dielní, ale tiež zbierala financie na podporu projektov, ktoré majú skvalitniť život a vzdelávanie deťom v miestnej škole.  Ako spoznávala krajinu, uvedomovala si veľa vecí. Veci, ktoré sú pre nás samozrejmé, v inom kúte sveta to tak byť nemusí.  Anička nám a našim žiakom porozprávala veľa zaujímavostí a odlišností, pri ktorých nám padla sánka, ba dokonca niektorým vyhŕkli aj slzy.Ďakujeme Aničke, za jej čas a za jej úprimné posolstvo v závere besedy – „Každý máme jedinečné talenty a schopnosti. Stačí nasledovať svoje srdce, uvedomiť si ich a využiť pre dobro svojho okolia.“

    Mgr. Viktória Hollá

  • Novinky a zaujímavosti 2. A – čítanie z dlane

     Novinky a zaujímavosti 2. A – čítanie z dlane

    Triednické hodiny sú skvelou príležitosťou na vytváranie priestoru pre vzájomnú pomoc, aktivitu a iniciatívu žiakov. Žiaci 2. A si vyskúšali aktivitu „Hra s komplimentmi“,  budovali si nielen schopnosť byť vnímavým človekom, ale aj pozitívnu atmosféru v triede.  Každý žiak si obkreslil svoju dlaň a do dlane napísal svoje meno. Ruky putovali po triede, kde každý vyjadril svoje ocenenie a vďaku svojmu kamarátovi. Zaplnené ruky sa vrátili svojim majiteľom, ktorí využili svoju fantáziu a dotvorili obrázok.Nasledovala krásna spätná väzba, čítanie komplimentov. Úsmev žiaril na každej tváričke, veď kto by sa netešil, keby počul toľko krásnych myšlienok.

    A zároveň sme si precvičili – čítanie, písanie, tvorenie viet, pravopis, pozitívne myslenie, ktoré je základom  zdravého životného štýlu.

    Triedna učiteľka Mgr. Alena Žabková

  • MDŽ

    MDŽ

                               Si sladká a bystrá,
                               si citlivá a istá,
                               si všetkým, čím žena má byť,
                               si dôvod, pre ktorý svet má žiť.

                               Si pýchou, ktorú treba maľbou zvečniť,
                               si dôvod, o ktorom treba rečniť.
                                                                      Za mnoho zo srdca ďakujem,
                                                                      za to, kým si, ťa milujem.

                                                                       Krásne MDŽ.“ (neznámy autor)

    8. marec je tradične spojený s Medzinárodným dňom žien. V tento deň si pripomíname ich dôležitú úlohu v našej spoločnosti. Počas tohto týždňa klubáci vyrábali drobné darčeky pre potešenie pre svoje maminky a starké. Okrem tvorenia sme si priblížili aj históriu, ktorá prispela k tomuto významnému dňu a ovplyvnila postavenie žien v spoločnosti.

  • Bedminton - majstrovstvá okresu

    V stredu 28.2. 2024 sa v telocvični ZŠ s MŠ Bzovík uskutočnila športová súťaž v bedmintone pod názvom Majstrovstvá okresu v bedmintone žiakov ZŠ.
    Naša škola mala zastúpenie medzi dievčatami vo dvoch družstvách a chlapci tvorili jedno družstvo.
    Dievčenské „áčko“ zvíťazilo v prvom zápase nad dievčatami zo ZŠ s MŠ Hont. Nemce v pomere 2:1, v druhom prehrali s neskorším víťazom ZŠ Bzovík 1:2 a v ďalšom zápase nestačili na dievčatá zo ZŠ s MŠ Hont. Moravce a podľahli im 1:2. V poslednom zápase sa stretlo naše „áčko“ proti „béčku“ kde favoritky z áčka zvíťazili 2:0, čo znamenalo konečné   2. miesto v celkovom poradí. Dievčatá z „béčka“, ktoré hlavne zbierali skúsenosti obsadili 5.miesto.
    V chlapčenskej časti turnaja bojovalo až 7 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín, z ktorých prví dvaja postúpili do semifinále. V prvom zápase naši chlapci zvíťazili nad družstvom Bzovík „C“ v pomere 2:0 a v druhom si poradili s Hont. Nemcami 2:1. Tretí zápas v skupine prehrali so Bzovíkom „A“ 1:2, čo znamenalo 2.miesto v skupine a postup do semifinále. V ňom chlapci narazili na neskoršieho víťaza – ZŠ s MŠ Hont. Moravce a podľahli mu 1:2. V nasledujúcom súboji o 3. miesto chlapci podľahli domácemu Bzovíku „A“ 1:2, čo znamenalo konečné 4. miesto. Takmer všetky zápasy na turnaji boli nesmierne vyrovnané, o čom svedčia aj výsledky.

    Školu reprezentovali:
    Dievčatá „A“: Lenka Kráľová, Terézia Szabová   Dievčatá „B“: Nina Kováčiková, Miroslava Vlčková
    Chlapci: David Bohuš, Tomáš Bartoš a Simon Peťko
    Chlapcom a dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme im palce v ďalších súťažiach.
    Žiakov pripravovali Mgr. Ján Rerich a Mgr. Martin Selecký.
    Konečné poradie dievčatá:
    1
    . ZŠ s MŠ Bzovík  ​​​​​​​2. ZŠ E.M. Šoltésovej Krupina „A“  3. ZŠ s MŠ Hontianske Nemce  4. ZŠ s MŠ Hontianske Moravce  5. ZŠ E.M. Šoltésovej Krupina „B“
    Konečné poradie chlapci:

    1. ZŠ s MŠ Hontianske Moravce  2. ZŠ s MŠ Bzovík „B“  3. ZŠ s MŠ Bzovík „A“ 4. ZŠ E.M. Šoltésovej Krupina  5. ZŠ s MŠ Hont. Nemce „A“   6. ZŠ s MŠ Hont. Nemce „B“   7. ZŠ s MŠ Bzovík „C“

  • Kostlivec Jožko

    Kostlivec Jožko

    „Pohni KOSTROU!“ hovorili si sovičky z 2. B, keď vyrazili opäť raz do terénu za zážitkom.
    Zadanie bolo: „Vytvorte Jožkovi kostru z prírodnín, ktoré nájdete. Pracujte spolu a snažte sa vytvoriť kostru čo najpresnejšie.“
    Po tomto sa všetci pustili do práce a o chvíľu bolo počuť iba:
    …ja mám 5 prstov..
    …a toto kde pôjde?…
    …to je príliš dlhé…
    … ja mám niečo na krk…
    … máme už STEHENNÚ KOSŤ?…
    … ja som napísala LEBKA…
    … pozrite, čo som našiel.. opadávanú kôru.. to môžu byť tiež dobré KĹBY…
    … alebo tam sú škrupinky z orechov.. to bude JABĹČKO…
    Niekto zháňal materiál, niekto ukladal, iní písali pomenovania kostí, strihali a všetci sme si spolu zopakovali to, čo sme sa už v pondelok naučili. A takto krásne sa nám to podarilo. Vonku a hlavne SPOLU nám to vždy ide ľahšie.

  • Výtvarná exkurzia – Ako na umenie v Banskej Bystrici

    Výtvarná exkurzia – Ako na umenie v Banskej Bystrici

    V závere dní pred jarnými prázdninami sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili výtvarnej exkurzie Ako na umenie v Banskej Bystrici. Rozdelení na tri skupiny, hľadali po hlavnom Bystrickom námestí (Námestie SNP) a jeho okolitých častí úkryty goblinov, pomocou vyznačení na online mape s plnením príslušných úloh, a tak poznávali rôzne kultúrne a architektúrne zaujímavosti.

    Žiakov očakávala návšteva Stredoslovenskej galérie v Bethlenovom dome (výstava Ako  na umenie 5/zátišie) a trvalá výstava obrazov vo Vile Dominika Skuteckého. Žiaci prostredníctvom rôznych aktivít oboch výstav nazerali, vnímali a intuitívne či esteticky ponímali proces tvorenia, nachádzajúc súvislosti a význam aj v zdanlivo bežných zátišiach či portrétoch Dominika Skuteckého.

    Od lektorátov výstavy naši žiaci dostali ďakovnú pochvalu spolu s vyjadrením potešenia za prácu s nimi, ich angažovanie aj v reči či správne reagovanie.

    Záverečné chvíle tvorilo nachádzanie pochutín a zaujímavých miest námestia, kde sa aj tu opätovne goblini v hre pozašívali.

    Nasýtení zážitkov a patrične vychodení, naplniac potenciál exkurzie, sme sa autobusom vrátili domov.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované

Kontakt

  • Základná škola Eleny Maróthy Šoltésovej, M. R. Štefánika 3, 963 01 Krupina
    M. R. Štefánika 3, 963 01 Krupina